Hondentrimsalon Mariska

gevestigd in de Hondenkappers bij Belinda

Tips

De honden krijgen altijd beloning snoepjes/brokjes, mocht uw hond allergisch zijn of een speciaal dieet eten dan mag u uw eigen beloning snoepjes/brokjes mee brengen. Geef de hond niet vlak voordat u hem/haar naar de trimsalon brengt te eten, maar liever een paar uur ervoor of na de trimbehandeling.

 

Controleer thuis regelmatig de plekken waar knopen kunnen ontstaan en probeer deze uit te kammen. Voor een goed bijgehouden hond zonder al te veel knoppen is de trimbeurt plezieriger en zal hij/zij sneller klaar zijn. Bovendien kost ontknopen veel tijd en worden hierdoor de kosten van de trimbehandeling hoger.

 

Gebruikt uw hond een medische shampoo van de dierenarts dan kunt u deze mee brengen zodat hij/zij hiermee gewassen kan worden. Heeft uw hond andere medische klachten waarbij rekening gehouden moet worden dan horen wij dit graag van u.

Gebitsverzorging - Poets instructies

Het gebit van uw huisdier, heeft, net als uw eigen gebit, regelmatige verzorging nodig. Zonder regelmatige gebitsverzorging zal tandplak en tandsteen ontstaan, en later ook ontstoken tandvlees (gingivitis) en parodontitis. Poetsen is de meest grondige manier van reinigen.
 
Poetsinstructies
Stap 1: Laat de hond aan het gevoel wennen door met de vingers aan de buitenkant van de wangen de huid te masseren. Hierdoor worden ook de speekselklieren geprikkeld waardoor het zelfreinigende vermogen van de mondholte wordt bevorderd.
 
Stap 2: Als uw hond dit toelaat doet u hetzelfde aan de binnenzijde van de mond, met de blote vingers of met een gaasje met evt. speciale hondentandpasta (deze bevat een lekker smaakje). Dit alles kan gedaan worden met een gesloten mond, en alleen aan de buitenzijde van het gebit. Niet forceren en regelmatig laten slikken.
 
Stap 3: Als dit goed gaat kan men de mond iets openen en met het echte poetsen beginnen. Ook weer alléén de buitenzijde van de kiezen en tanden poetsen. Gebruik een geschikte tandenborstel of een gaasje en tandpasta voor dieren.
 
Stap 4: Poetsen moet een dagelijkse routine worden, als er opnieuw tandsteen ontstaat is dat een teken dat er te weinig gepoetst wordt. Zonder poetsen ontstaat binnen 24 uur tot 48 uur opnieuw tandplaque en zal het verkalkingsproces tot tandsteen opnieuw plaatsvinden. Tevens kan men op deze manier regelmatig de mondholte, tong en gehemelte controleren op onregelmatigheden.
 
Stap 5: Na de poetsbeurt moet er iets leuks volgen voor uw huisdier. Een wandeling, neem de tijd om te spelen, een kauwstaaf of een ander tandvriendelijke versnapering voor de hond. Op deze manier zal uw huisdier de poetsbeurt associëren met een leuke gebeurtenis die hierop volgt.
 
 

Puppy (ver)wen uurtje

Uw pup is van harte welkom.

De meeste puppy's komen op een leeftijd van 8 weken bij hun nieuwe trotse eigenaar. Ze moeten dan aan hun nieuwe leefomgeving wennen en er valt nog een hoop te leren. Uw pup moet met met veel verschillende dingen, mensen, dieren, geluiden en situaties in contact gebracht worden en dit moet vooral ook een goede indruk maken op de kleine. Deze socialisatie is erg belangrijk zodat hij/zij gewend raakt aan alle dagelijkse dingen.

Vaak wordt de trimsalon in dit rijtje vergeten. Maar de trimsalon is een opeenhoping van nieuwe ervaringen:

 - Op de trimtafel staan.

 - Geborsteld worden.

 - Gewassen worden.

 - Geföhnd worden.

 - Oren nakijken.

 - Tandjes bekijken.

 - Nagels knippen.

 - Vreemde geluiden.

 - Vreemde geurtjes.

 - Aanraken en optillen van pootjes, staart, voetjes.

Tijdens het gratis puppy (ver)wen uurtje gaan ze bij ons in bad en zullen daarna voor het eerst kennis maken met de föhn. Dit gebeurd uiteraard allemaal heel rustig en met veel knuffelen en belonen.

Uiteraard geldt het puppy (ver)wen uurtje voor puppy's van alle soorten en maten. Allen hondjes met veel, weinig of geen haar zijn allemaal van harte welkom.

Het puppy (ver)wen uurtje is geheel kosteloos. Maak hiervoor wel een afspraak.

Het puppy (ver)wen uurtje geldt voor pups tot een leeftijd van 4 maanden (16 weken). Het betreft hier geen gehele trimbehandeling.

LET OP: zit uw hondje al volledig in de knoop en moet de vacht echt ingekort of geheel ontknoopt worden dan geldt een uur tarief van €35,- per uur, hiervoor moet een aparte afspraak ingepland worden.

Borstelen, hoe doe je dat?

Wat u nodig heeft om te borstelen is een pennenborstel, een grove kam en eventueel een splitter als er veel knopen in de vacht zitten.

Begin met borstelen altijd aan de onderkant. Dit betekent dat u start bij de voeten en omhoog werkt naar de rug. Start bij de buik en werk omhoog naar de rug.

Pak het haar naar boven op en borstel het haar wat u niet vast heeft met de haarrichting mee. Vervolgens borstelt u met steeds een beetje meer haar erbij.

De kam gebruikt u na het borstelen. Hiermee kamt u nu het haar door om te controleren of u geen knopen heeft laten zitten, komt u soepel door het haar dan heeft u goed geborsteld.

Als er toch nog knopen in de vacht zitten dan kunt u de splitter gebruiken. De zwarte punt trekt u door de knoop heen, zorg hierbij wel dat de huid strak getrokken wordt. Dit herhaald u een paar keer zodat u van een grote knoop vele kleine knoopjes maakt. Vervolgens borstelt u de kleine knoopjes eruit met de pennenborstel. Vergeet hierna ook niet weer te controleren met de kam.

Op deze manier borstelt u de hond of kat helemaal door.